מחלה

כולנו חווינו מצב בו נאלצנו להיעדר מהעבודה בשל מחלה. בין אם מדובר בילדנו שלא חש בטוב, בן משפחה אשר היה זקוק לטיפול או מחלה בה חלינו אנו בעצמנו, אלו מצבים שכיחים אשר אינם מאפשרים לנו לבצע את עבודתנו. דעו כי החוק מעניק לעובדים זכויות, המקנות הגנות, הטבות ותשלומים שונים, במקרה בו מצב רפואי מונע מן העובד להגיע למקום עבודתו.

shutterstock_2434138182

זכויות העובד בעת מחלה

לרשות העובד עומדים לרוב 18 ימי מחלה בשנה, בהם באפשרותו להיעדר מהעבודה, בהתאם לחוק דמי מחלה. בעבור ימים אלו מגיע לעובד תשלום: ביום השני והשלישי ישנה זכאות ל-50% משכר העבודה והחל מהיום הרביעי ל-100% משכר העבודה. ניתן להשתמש בימי ההיעדרות גם לטובת טיפול בבן משפחה, כאשר במקרים מסוימים (כמו סיוע לאדם עם צרכים מיוחדים) ישנה זכאות לכמות ימי מחלה גדולה יותר. החוק מעניק זכויות מיוחדות גם למשפחות חד הוריות. בנוסף, חשוב לדעת כי במידה והמחלה נגרמה כתוצאה מתאונת עבודה, העובד זכאי לפיצויים.

פסקי דין בנושא

התקנות מתייחסות גם למקרים בהם עובד פוטר בשל מחלה. כך לדוגמא, פסק דין חייב מעסיק בפיצויים בשל פיטור עובדת ללא שימוע בעת חופשת מחלה. במקרה אחר, בית הדין לעבודה פסק לטובת עובד שפוטר בגין מחלתו. פסק דין נוסף קבע כי אישה שפוטרה בשל מחלה ממארת תוחזר לעבודה, בהתאם לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות.

סיוע בנושאי מחלה בעבודה

לצערנו, ישנם מקרים בהם מקומות עבודה לא מקפידים על החוק בנושאי מחלה. כתוצאה מכך, עובדים עלולים שלא לקבל את התשלום המתאים עבור ימי מחלה או אפילו לספוג יחס מפלה בשל מצבם הבריאותי. אנו בחברת 'זכויות' עומדים לרשותכם בכל מקרה בו זכויותיכם נפגעו בעבודה. במידת הצורך, נפעל להשגת זיכוי עבור ימי מחלה ונוודא כי אתם מקבלים את הפיצויים להם אתם זכאים על פי החוק.

 

חושבים שלא קיבלתם את מלוא זכויותיכם במקרה של מחלה?
נציגנו ישמחו לסייע בכל שאלה.