תנאי העבודה

פעמים רבות נדמה לנו כי תנאי העבודה נקבעים בחוזה לא כתוב בנינו לבין המעסיק. בימי העבודה הראשונים אנו מתחילים להבין את המצופה מאתנו בנוגע לאופן ההתנהלות בעבודה. מלבד המשימות שעלינו לבצע במסגרת תפקידנו, אנו לומדים גם מהן הציפיות בנוגע ללבוש בעבודה, הפסקות, חופשות והיעדרויות. למרות שנדמה כי תנאי העבודה מוכתבים על ידי ההנהלה, חשוב שנדע כי קיימים חוקים שמטרתם להגן עלינו ולוודא שאנו מקבלים את הזכויות המגיעות לנו.

shutterstock_1626641152

זכויות העובד במקום העבודה

החקיקה מגדירה את תנאי העבודה להם זכאים העובדים. כך למשל, לפי חוק שעות עבודה ומנוחה כל עובד זכאי להפסקה, בהתאם לסוג העבודה ולאורכי יום ושבוע העבודה. הפסקות אלו אינן כוללות הפסקות שירותים, להם זכאים כל העובדים ואסור לנכותן מהשכר. בנוסף, חוק הזכות לעבודה בישיבה קובע שהמעסיק מחויב לספק לעובד מושב, אלא אם כן ביצוע העבודה אינו מאפשר ישיבה. חוקים אחרים מתייחסים לסביבת עבודה הפוגעת בעובד, ומטרתם להגן מפני הטרדות מינית, אפליה וחדירה לפרטיות. חשוב לדעת שגם נושאי חופשות והיעדרויות מעוגנים בחוק.

פסקי דין בנושא

רבים מפסקי הדין בנושא תנאי עבודה קשורים למניעת הטרדה מינית. כך לדוגמא, פסק דין קבע כי דינה של אווירה עוינת במקום העבודה כדין הטרדה מינית. בהתאם לחוק למניעת הטרדות מיניות גם בדיחות גסות, שאלות אינטימיות ותמונות מיניות אסורות במקום העבודה. פסקי דין אחרים מתייחסים לחוק הגנת הפרטיות. בהם למשל, פסק דין הקובע שהתקנת מצלמות ללא ידיעת העובד מצדיקה התפטרות המזכה בפיצויי פיטורים.

שומרים על זכויותיכם

חברת 'זכויות' פועלות רבות לשמירה על זכויותיהם של העובדים. חשוב לנו לוודא כי סביבת העבודה במקום עבודתכם תואמת לחוק, וכי המעסיק אינו עובר על תקנות להן הוא מחויב. אם אתם חושדים שאינכם מקבלים את תנאי העבודה להם אתם זכאים פנו אלינו בהקדם! אנו נפעל על מנת לסייע לכם לקבל את התנאים המגיעים לכם ואת הפיצויים המתאימים בגין הפרתם.

רוצים לקבל מידע נוסף על תנאי העבודה להם אתם זכאים?
צרו עמנו קשר ונשמח לסייע.